MENÜ
Ilona apartman
Üdvözöljük !


Balatonbogláron, csendes környezetben, balatontól 800 m-re fekvö 2 szintes családiházban, 3 külön bejárattal rendelkezö apartman szezonálisan májustól-szeptemberig KIADÓ! Az autóknak zárt parkolási lehetöséget biztosítunk az udvarban! Minden apartmanhoz fedett terasz és kábeltévé, az udvaron grillezési és szalonnasütési lehetöséget biztosítunk!

Minden kedves vendégünket szeretettel várunk!

Üdvözöljük Városunkban!Balatonboglár a déli part közepén fekszik. A kedvezö fekvéshez egyéb földrajzi adottságok is járulnak. Csaknem kétezer az évi napsütéses órák száma, a Balaton, a Nagy-Berek, a Vár- és a Temetödomb vulkanikus eredetü védett területei, a környék változatos növény- és állatvilága a déli part kiemelkedö jelentöségü településévé emelik.
A városban és a környéken talált leletek tanúsága szerint az ember mintegy hatezer évvel ezelött telepedett le ezen a vidéken. A település neve elöször egy 1211-es okiratban fordul elö. A viszonylag sürün lakott terület lakossága a révészkedés mellett halászattal, szölö- és növénytermesztéssel és állattenyésztéssel is foglalkozott. A vidék felvilágosult földbirtokosai részesei voltak a balatoni hajózás beindításának. A tavon közlekedö elsö gözhajó, a Kisfaludy elöször 1846-ban kötött ki a boglári révnél.
A jó megközelíthetöség, a gyorsan felmelegedö, sekély, homokos partszakasz korán beindította a fürdöéletet. 1907-ben lett a település hivatalos neve Balatonboglár.
Az utóbbi idöben gyors ütemben folynak a felújítások, a központ új díszburkolatot kapott, korszerü, mutatós házak épülnek. Az idelátogatók a fürdözésen, a kulturális és sporteseményeken kívül több idegenforgalmi látnivalót is felkereshetnek.

 

Asztali nézet